Stratená výhra v nadstavenom čase v debry v Jablonici !

11.08.2013 19:51

Nedeľa, 11.8.2013 o 17.00 h - štadión Tatran Jablonica

Tatran Jablonica - FK CEROVÁ     2 : 2   (0:1)

góly: 58.min. Milan Daniel, 90.+min. Tomáš Malík - 42.a 60.min. Jozef BEŇA.

Cerová: Marek Holič - Lukáš Khúla (61.Anton Veteška), Peter Nižník, Roman Vanek (K),

                                    Peter Horňák (82.Denis Závadský) - Marek Kubisa, Martin Pípa,

                                    Ján Filuš, Ján Salay, Marek Holásek (77.Michal Gurín) -

                                           Jozef Beňa.

Žltá karta:  M.Pípa.

Rozhodovali: Ján Lapoš (Ivan Štora), Delegát ObFZ: Marián Bašnár.

 

     Očakávaný derby zápas sa hral presne po roku, tak ako v minulej sezóne stretnutím 2.kola a jeho priebeh bol velmi podobný tomu minuloročnému. Jeho pre nás nešťastný záver však neznamenal stratu všetkých bodov ale tentoraz skončil remízou. Naše mužstvo sa však za predvedený futbal nemusí hanbiť. Počas zápasu sme  prevažne dominovali, boli sme nebezpečnejší, pričom gólové šance boli iba na našich kopačkách. Naši strelci však neriešili zakončenie čo najjednoduchšie a váhavosť či možno laksnosť so zakončením pri šanciach za stavu 1:2 nepomohlo k navýšeniu skóre, čo by zrejme znamenalo koniec domácim nádejám na bodový zisk. Vo viacerých momentoch ich podržal brankár Komorník. Domáce mužstvo dokázalo pri svojich zakončeniach trafilť priestor brány iba 2x a to stačilo na dva góly a konečnú remízu... 

     Už v 3.min. zahrozil priamym kopom zo strany J.Filuš, no lopta skončila na brvne. O dve minúty neskôr zakončoval domáci M.Daniel, ale netrafil bránu. V 6.min. po centri J.Beňu hlavičkoval do rúk J.Komorníka R.Vanek. V 14.min. zahrával priamy kop asi z 25m J.Beňa a jeho prudká strela skončila tesne nad bránou. V 18.min. po priamom kope J.Filuša zakončoval z vnútra pokutového územia J.Beňa, ale jeho nedôraznú strelu J.Komorník pokryl. V 42.min. sme mali možnosť rýchleho brejku po ľavej strane, kde podržal loptu M.Kubisa a jeho center cez dvoch hráčov využil úplne voľný J.Beňa v 5-ke domácich na úvodný gól zápasu - 0:1. Tento gól bol napokon gólom do šatne.

     Hneď v úvode 2.polčasu mal na zadnej žrdi šancu hlavičkujúci T.Benek, no nezakončil presne. O minútu neskôr mal veľkú šancu na hranici pokutového územia M.Pípa, jeho strelu vyrazil domáci brankár a dorážku J.Beňu zrazil obranca na roh. V 58.min. sa dočkali vyrovnania domáci. Priamy kop z ľavej strany tesne pred brankárom šťastne tečoval M.Daniel, zmenil smer lopty a M.Holič v bráne nemal šancu - 1:1. Naši však hneď o dve minúty odpovedali , keď po rohovom kope J.Salaya úplne voľný J.Beňa z blízka hlavičkou dostal opäť hostí do vedenia - 1:2. Po tomto góle nasledovalo niekoľko výrazných šancí hostí na ďalší gól, ale nepremenili sme ani jednu. V 75.min. strieľal M.Holásek nad bránu, v 76.min. zázračným zákrokom J.Komorník zneškodnil prudkú strelu J.Beňu, v 79.min. zahrával J.Beňa priamy kop a jeho priamu strelu opäť kryl J.Komorník. To čo však hostia zahodili v 87.min. bolo trestuhodné. Dokázali sme v 16-ke domácich prečísliť a vyšachovať domácu obranu po tom čo po kombinácii M.Kubisu a J.Filuša v čistej šanci J.Beňa obohral brankára a zo štyroch krokov netrafil prázdnu bránu !!! Keď v 89.min. nepremenil svoju šancu ani sám pred brankárom J.Salay prišiel trest na druhej strane. V nadstavenom čase pri vysokej lopte do našej 16-ky urobili chybu stopéri hostí, ktorí sa zrazili a odrazenú loptu poslal nekompromisne pod brvno M.Holiča striedajúci T.Malík - 2:2. 

     Mali sme zrejme na dosah spravodlivú výhru zo zápasu vonku, no vlastnou neschopnosťou prekonať domáceho brankára po tretí krát a jednou potrestanou chybou v zadných radoch sa hlavne domáci môžu tešiť z remízového bodu!

     Marek HOLÁSEK odohral svoj 150 zápas v drese "A" mužstva FK CEROVÁ !!!

 

 

—————

Späť