Stretnutie dvoch rozdielnych polčasov sme zvládli a vyhrali !

18.08.2013 21:09

Nedeľa, 18.8.2013 o 17.00 h - štadión FK Cerová

FK CEROVÁ - TJ Hlboké       2 : 1   (2:0)

góly: 6.min. Ján SALAY, 10.min. vlastný (Bronislav Chovanec) - 48.min. Michal Sládek.

Cerová: Marek Holič  - Martin Ambra (46.Michal Gurín), Peter Nižník, Roman Vanek (K),

                                     Peter Horňák - Lukáš Khúla , Martin Pípa (86.Peter Machlica),

                                     Ján Filuš, Ján Salay, Marek Holásek (65.Jozef Beňa) -

                                            Marek Kubisa.

Žltá karta:  u domácich neboli.

Červená karta: 86.min. Rastislav Baran

Rozhodovali: Juraj Otrubčák (Dušan Koníček), Delegát ObFZ: nebol.

 

     Derby zápas s Hlbokým sa odohral za pekného slnečného počasia a tešil sa vysokej diváckej návšteve. Oproti poslednému zápasu v Jablonici došlo aj ku zmenám v zostave domácich. Počas týždňa sa zapojil do tréningov a v tomto zápase zažil aj premiéru v našom mužstve Martin Ambra, ktorý sa po skúsenostiach z FK Senica (aj v týme "A" mužstva) a po ročnom hosťovaní v ŠK Blava Jaslovské Bohunice, vrátil ku svojmu materskému klubu. Tesne pred výkopom sa rozhodlo, že zranenie z Jablonice nedovolí nastúpiť od začiatku Jozefovi Beňovi, ktorý napokon zasiahol do hry počas 2.polčasu. Celé stretnutie možno považovať za zápas dvoch rozdielnych polčasov. V prvom polčase jasne dominovali domáci, mali viaceré šance a po zásluhe ho vyhrali 2:0. Hneď v úvode druhého polčasu hostia znížili a začali ovládať hru. V poslednej polhodine zápasu mali hostia viac z hry, no napokon to na ďalší gól nestačilo...

     Ako prvý sa dostali do zakončenia hostia, no strela v 1.min. z kopačky R.Morávka skončila mimo. V 6.min. zahrával z pravej strany priamy kop M.Ambra, ktorý ideálne posadil loptu na hlavu v 5-ke stojaceho nekrytého J.Salaya a ten z blízka otvoril skóre - 1:0. V 10.min. už bolo 2:0, keď gólovú prihrávku na úplne voľného Kubisu usmernil do vlastnej brány hosťujúci B.Chovanec. V 15.min. ohrozil brankára hostí z priameho kopu R.Vanek, no M.Hrušecký jeho strelu na dva krát kryl. V 18.min. sa dostali ku strele aj hostia, no D.Flaviu-Nicusor strieľal vedľa a v 23.min. R.Morávek do rúk M.Holiča. V 24.min. mohol možno zápas rozhodnúť M.Kubisa, keď sa rútil osamotený na brankára Hrušeckého. Náš útočník urobil brankárovi dlhú kľučku, no jeho strelu M.Hrušecký chytil. V 29.min. ohrozil brankára hostí strelou z uhla L.Khúla, no vyrazenú strelu brankárom nemal kto doraziť. Svoju šancu zahodil v 33.min. hosťujúci Zubálik, keď po rohovom kope hlavičkoval vedľa. O 3 minúty neskôr nebezpečne zakončoval M.Ambra, no tesne prestreli bránu hostí. V 38.min. sa ocitol pred našim brankárom hosťujúci Michal Sládek, ktorý strelu L.Chreneka tečoval nad bránu.

     Úvod druhého polčasu patril hosťom, keď sa strelou od žrde do sieťe presadil Michal Sládek - 2:1. V 55.min. poslal loptu z priameho kopu nad bránu hostí J.Filuš. V 60.min. centroval do 5-ky J.Filuš, no J.Salay hlavičkou zmenil smer lopty nad bránu. V 66.min. zakončil J.Beňa do brankára Hrušeckého a o minútu neskôr J.Slay hlavičkoval tesne vedľa. Postupne sa o tempo hry starali hostia a v poli ovládli hru. V 69.min. zakončoval prudkou strelou L.Chrenek, no M.Holič ho vychytal. V 75.min. vyrobil chybu v 5-ke P.Horňák , no našťastie ju nevyužil E.Hečko, ktorý netrafil bránu. V 82.min. vystrelil na M.Holiča R.Baran, no brankár loptu poslal na roh. R.Baran o 3 minúty neskôr zbytočne oslabil hostí nevhodnými protestami, za ktoré bol následne vylúčený. Posledná šnaca hostí prišla v 90.min., no priamy kop R.Morávka skončil nad domácou bránou.

     Hostia síce siahali v závere zápasu po bodovom zisku, no ich snaha bola platonická a svoje šance nepremenili. To však možno povedať o našom mužstve, ktoré malo na to príležitosti aby prvý polčas skončil vyšším rozdielom. Získané tri body sú ďalším dôležitým úspechom do priebežnej tabuľky, nakoľko sme hrali proti kvalitnému súperovi. 

—————

Späť