V Kútoch sme uhrali tretiu výhru v rade za sebou.

06.04.2014 20:57

Nedeľa, 6.4.2014 o 16.00 h - štadión FK TJ Kúty.

FK TJ Kúty - FK CEROVÁ      1 : 2   (0:2)

góly:  48.min. Marek Šefčovič - 22.min. Marek KUBISA, 34.min. Tomáš RÁČEK.

Cerová: Marek Holič -  Martin Ambra , Roman Vanek (K), Tomáš Ráček ,

                                      Peter Horňák (75.Peter Machlica) - Marek Kubisa, Martin Pípa,

                                      Michal Gurín (46.Peter Kuchta), Ján Salay (51.Denis Badáň) -

                                      Ivan Koníček ,Jozef Beňa .

Žlté karty: Ján Salay.

Rozhodovali: Branislav Dutka (Radovan Srnec), Delegát ObFZ: Radovan Valla.

 

         K tomuto zápasu nastúpilo domáce mužstvo ako najhorší celok jarnej časti so štyrmi prehrami proti najlepšiemu mužstvu jari. Naše mužstvo stratilo body iba po domácej remíze v derby s Jablonicou a hlavne doterajšie zápasy vonku sme vyhrali. Motivácia domácich a hlavne tlak na ich mužstvo s cieľom vyhrať boli patrné počas celého zápasu. Atmosféra v mužstve určite nie je ideálna a domáci stále padajú v tabuľke nižšie. Kúty potrebovali konečne bodovať a postavenie súpera v tabuľke ich nezaujímalo. Domáci však nepodali najmä v prvom polčase, ktorý prehrali 0:2 výkon na výhru. Ich zlepšenie a tlak na našu bránu v druhom polčase však dôležitý druhý, či víťazný gól neprinieslo. Na prelome polčasov zahodili trestuhodne pokutový kop a tak ich nespokojnosť s výsledkom bola veľká. Naše mužstvo cestovalo do Kútov v kľude, po zvládnutom úvode jarnej časti a nastúpilo aj s viacerými zmenami, keď dostali šancu hráči z lavičky. Necestoval M.Holásek, na lavičke zostali P.Kuchta a P.Machlica. Do hry sa dostali P.Horňák, J.Salay, polčas odohral D.Badáň. Nepredviedli sme žiadny veľký výkon , ktorý by zodpovedal postaveniu v tabuľke, no najmä v dôležitom prvom polčase bola naša hra účinná a dostačujúca na priebežné dvojgólové vedenie. Druhý polčas sme nezvládli. Za hru najmä smerom dopredu si zaslúžime kritiku, jedinú strelu na bránu v tejto časti sme poslali na súpera v 88.min. Hrali sme však sústredene v obrane, dlho sme súpera do ničoho nepustili a keď ich šance prišli, stálo na našej strane aj šťastie. To však praje pripraveným a v tejto chvíli je víťazstvo dôležitejšie ako predvedená hra.

          Úvod zápasu patril herne domácim, ktorí držali loptu, no do zakončenia sa nedostali. Naše mužstvo malo problém s rozohrávkou, prihrávky nenachádzali adresáta, naša hra bola nepresná. Boli sme však nebezpečnejším mužstvom a hrozili sme najmä zo štandartných situácií. V 15.min. po rohu M.Kubisu zakončoval vedľa brány M.Gurín. V 22.min. po faule na J.Beňu zahral priamy kop ideálne M.Kubisa a jeho strela k protiľahlej žrdi znamenala naše vedenie - 0:1. O svoje prvé zakončenie sa v 26.min. pokúsil domáci M.Smolinský, no bránu netrafil. O minútu neskôr hlavičkoval M.Šefčovič, no M.Holič loptu vyrazil a R.Vanek ju dostal do bezpečia. V 32.min. hlavičkoval vedľa brány domáci K.Mihál. V 33.min. zahrával rohový kop M.Kubisa, lopta prepadla cez rukavice brankára L.Kleinedlera a T.Ráček ju dorazil do siete - 0:2. Polčasový výsledok sa zdal byť konečný, keď hlavný rozhodca v nadstavenom čase odpískal pokutový kop po faule J.Salaya na domáceho I.Valachoviča. T.Dominik však poslal loptu z bieleho bodu nad našu bránu. V prvom polčase smerovali do priestoru oboch brán iba dve strely a tie znamenali naše dvojgólové vedenie.

          V druhom polčase prišli zmeny v zostavách oboch mužstiev. Domáci mali hernú prevahu, ktorá sa prejavila aj strelecky. V snahe skórovať poslali 11 strieľ a zahrávali 5 rohových kopov. Naši boli bez rohu a s jedinou strelou na bránu. Domácim sme až nepochopiteľne prenechali hru a čakali sme na ich aktivitu. Tá priniesla už v 48.min. gól, keď priamy kop z ľavej strany z kopačky M.Šefčoviča prepadol cez všetkých hráčov až k zadnej žrdi brány M.Holiča - 1:2. Ich snaha o vyrovnanie pokračovala. V 58.min. poslal strelu z voleja T.Dominik, no kopal sa iba rohový kop. V 64.min. bol v sľubnej šanci A.Osterreich, no netrafil bránu. Najväčšia domáca šanca prišla v 69.min. Strela T.Dominika skončila za prekonaným brankárom na brvne a nikým nekrytý A.Osterreich nezvládol dorážku do odkrytej brány, keď poslal loptu nad bránu. Pokračovala séria strieľ, keď vedľa mierili T.Dominik i A.Osterreich, strelu J.Pavláka zo 78.min. vyrazil M.Holič. Naši predviedli v 81.min. peknú kombináciu narážačiek medzi J.Beňom a P.Kuchtom, ktorej chýbalo iba zakončenie. Celý zápas uzavrel strelou do rúk brankára J.Beňa a tak aj vďaka štipke šťastia, dobrej obrannej hry a hlavne vďaka efektivite v prvom polčase sme získali všetky body. Domáci boli naopak neefektívny a ani po nátlakovej hre sa svojimi chybami postarali o svoju piatu prehru v rade. My pokračujeme v sérii bez prehry a po tretej výhre v rade za sebou sme poskočili na druhú priečku.

          V našom mužstve nastúpil po 20.krát v drese Cerovej P.Kuchta, svoj 50.zápas v seniorskom mužstve odohral P.Machlica. 

—————

Späť